Praktijk voor Tandheelkunde & Implantologie Wageningen
Tandheelkundige zorg voor het hele gezin

Nieuwe Patiënten 

De praktijk is direct (zonder verwijzing) of indirect (na verwijzing door de eigen tandarts) open voor al degenen die tandheelkundige behandeling behoeven. Er is op dit moment geen wachtlijst.

 

De behandeling van door de eigen tandarts verwezen patienten beperkt zich tot hetgeen waarvoor men wordt verwezen. Na afsluiting van deze (deel)behandeling neemt de eigen tandarts de behandeling weer over.

 

Verwezen patiënten ten behoeve van Implantaten

Daar wij over meerdere specialisten op gebied van de implantologie beschikken (tandarts-implantoloog erkend door de NVOI http://nvoi.nl/patienten/erkende-implantologen/) krijgt u in geval van een verwijzing een afspraak bij ons. Meestal zal uw eigen tandarts u een verwijzing voor u in orde maken en kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer voor een afspraak. 

info@ptiw.nl

0317-418017

Intake Consult 

Tijdens het intake consult maakt u kennis met uw tandarts-implantoloog. Deze zal de gehele behandeling voor u verzorgen. Wisselingen vinden doorgaans niet plaats. Hij zal in het consult nagaan of implantaten voor u een goede oplossing zijn. Daarvoor zal er worden gekeken of de mondgezondheid voldoende op orde is. Tevens wordt gecontroleerd of er voldoende kaakbot aanwezig is om implantaten te kunnen plaatsen. Aan de hand van dit gesprek zal een offerte worden opgesteld conform de vigerende UPT-tarieven.  Prestaties en tarieven tandheelkunde 2020

Zorgvraag en behandelprognose

Het is belangrijk dat u tijdens het consult goed aangeeft wat uw klachten en of wensen zijn. Aan de hand van dit pakket van eisen kan de tandarts-implantoloog aangeven of het resultaat van de aanbevolen behandeling past bij uw zorgvraag.

Gebruikt u medicijnen?

Vraag uw apotheker dan om een actueel medicatieoverzicht. Wij zullen u voorzien van een medische vragenlijst bij de intake.  

Overzichtsfoto's

Indien een implantologische behandeling bij uw zorgvraag past kan een overzichtsfoto worden gemaakt. Deze foto is nodig voor de beoordeling door de tandarts-implantoloog en soms voor de aanvraag bij uw zorgverzekeraar. 

Botopbouw

In de meeste gevallen is er maar één afspraak nodig voor het plaatsen van het implantaat, ook als er extra botopbouw nodig is. In specifieke gevallen moet de kaak eerst geschikt worden gemaakt voor implantaten en is een aparte afspraak voor de botopbouw nodig. Men moet dan rekening houden met een rustperiode van 3 tot 6 maanden om het nieuwe bot voldoende te laten genezen. Daarna kan het feitelijke implanteren plaatsvinden. Of botopbouw noodzakelijk is, blijkt uit het vooronderzoek. Er wordt dan ook aangegeven of de botopbouw tegelijkertijd kan plaatsvinden met het plaatsen van het implantaat of dat hiervoor een aparte afspraak gemaakt moet worden.

 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen