Praktijk voor Tandheelkunde & Implantologie Wageningen
Tandheelkundige zorg voor het hele gezin

Praktijk voor Tandheelkunde & Implantologie en COVID-19

Onze beroepsvereniging (KNMT) heeft besloten dat alle tandartspraktijken in Nederland hun deuren moet sluiten voor niet-acute zorg. Dit houdt helaas in dat ALLE afspraken die op dit moment gepland staan worden uitgesteld tot na 6 april. Wij zullen daarover contact met u opnemen.

Wij zijn elke dag 8:00-11:00 telefonisch bereikbaar op 0317-418017 voor het verplaatsen van afspraken en beantwoorden van vragen. De deuren van de praktijk zijn op dat moment gesloten.

Voor spoedklachten buiten deze tijden zijn wij bereikbaar op 0317 416490. Dit geldt ook voor de weekenden.

Wij wensen iedereen het beste toe in deze moeilijke tijd. En hopen u spoedig in goede gezondheid weer te mogen ontvangen 

Namens het hele team,

Paul, Anne en Piet


Filosofie

Onze praktijk voor Tandheelkunde & Implantologie Wageningen heeft het doel om door middel van preventie voor uw gebit te blijven zorgen. In essentie is elke behandeling in de tandheelkunde een symptoom bestrijding en geen behandeling. Om die reden maken wij ons sterk om de oorzaak van uw problematiek te achterhalen, isoleren en bespreekbaar te maken. Op deze manier kunt u samen met ons de oorzaak van het probleem aan pakken en proberen te voorkomen dat het weer voor gaat komen. Natuurlijk blijft onderhoud aan een gebit nodig, maar dat geld slechts voor het tandheelkundige werk dat er reeds vervaardigd is. Een onderhoudsvrij gebit bestaat (nog) niet, maar kunnen we ons wel als doel stellen!

Wij hechten dan ook grote waarde aan een prettige en duurzame relatie tussen u en uw tandarts. Wij kiezen bewust voor een relatief kleine praktijk met een vast team van tandartsen, mondhygienisten en assistentes voor wie de zorg, die bij ú past en die ú wenst, centraal staat.

Manieren van behandelen

In onze praktijk zijn alle tandheelkundige behandelingen, implantaat behandelingen, facings, maar ook een klikgebit mogelijk. Wij werken met de modernste technieken en materialen en investeren voortdurend in het up-to-date werken. In onze praktijk is het bijvoorbeeld mogelijk bij de vervaardiging van implantaten, kronen, facings en bruggen de tanden en kiezen met een speciale mondcamera te scannen, waardoor er meestal geen afdrukken ("happen") meer nodig zijn.

Voor elke behandeling kiezen wij zorg die specifiek op uw mond van toepassing is. Uw zorgvraag staat centraal terwijl wij de inhoudelijke tandheelkundige professionele standaard daarop zullen toeleggen.  

Verwijspraktijk voor Implantologie

Een gedeelte van ons tandarts team is gespecialiseerd in alle soorten behandelingen met behulp van implantaten. Dit houdt in het aanbrengen van implantaten, het doen van chirurgische correcties van de kaak om deze geschikt te maken voor implantaten (in geval er onvoldoende bot aanwezig is) én het vervaardigen op de implantaten van een prothetische voorziening. Deze voorziening kan variëren van een eenvoudige klikprothese tot uitgebreide behandelingen met vast kroon & brugwerk. Wij werken uitsluitend met implantaten van de Zwitserse firma Straumann. De duurzaamheid en veiligheid van haar produkten is veelvuldig aangetoond in langjarig wetenschapelijk onderzoek.

Praktisch informatie over de praktijk                                       

Wij zijn goed bereikbaar en beschikken over meerdere parkeerplaatsen op eigen terrein.

Onze praktijk is gecertificeerd volgens ISO 9001 en is daarnaast ingeschreven in het kwaliteitsregister tandheelkunde (KRT).

Wij werken uitsluitend samen met tandtechnische laboratoria waarvan wij zeker weten dat hun werkstukken voldoen aan de te stellen kwaliteitseisen met betrekking tot duurzaamheid en biologische veiligheid. Dit geldt ook als daardoor een tandtechnisch werkstuk iets duurder wordt ten opzichte van een bijvoorbeeld in het buitenland vervaardigd werkstuk.

Over ons

Tandarts Kruijt is een erkend Tandarts-Implantoloog en als zodanig ingeschreven in het register van de Nederlandse Vereniging Voor Orale Implantolgie. Hij werkt sinds 1989 met implantaten en heeft een zeer ruime ervaring met alle mogelijke soorten implantaat-behandelingen.

Tandarts van Eekeren is eveneens een door de N.V.O.I. erkend en geregistreerd "Tandarts-Implantoloog". Hij is in 2006 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft van 2011-2014 de postacademische de opleiding "Tandarts Implantoloog"  aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde in Amsterdam gevolgd. Juni 2016 is hij aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op een implantologisch onderwerp. 

Tandarts Toxopeus - van Eekeren is in 2013 afgestudeerd aan het ACTA te Amsterdam en legt zich vooral toe op de algemene tandheelkunde voor jong en oud. Zij heeft speciale belangstelling voor de sociale tandheelkunde en endodontologie.

Onze mondhygienisten zijn zeer ervaren. Voor zowel preventieve als curatieve parodontale zorg bent u bij hen in uitstekende handen.

Heeft u behoefte aan meer informatie met betrekking tot uw specifieke probleem, aarzel dan niet om een afspraak te maken voor een consult. Wij zijn u graag van dienst.


Namens de eigenaren,


dr. P.J.A. van Eekeren, tandarts-implantoloog NVOI

drs. A. Toxopeus - van Eekeren, tandarts

 
 
 
 
E-mailen
Bellen